2021-03-18
久不久就想吃上海菜, 屋企人特别喜欢酸辣汤小笼包这些上海美食。观塘广场嘅《上海一品香菜馆》 系旧式嘅上海菜馆, 好有风味, 而且都几抵食, 我哋一家人 隔冇耐就话想嚟食~小笼包一客八件$48, 抵食之选。 性价比算高, 即叫即做 ,肉馅有汤汁, 皮适中唔厚唔薄!上海粗炒, 正正是那种旧式嘅风味, 还有那种㶶㶶哋嘅镬气~ 配豆瓣酱冇得输!食食吓见麺条里面有一条鱼丝,真是莫名其妙, 店员拿回厨房研究一番, 好快都炒过另外一碟补上。屋企人真系太喜欢吃酸辣汤面, 一款粗面一款幼面。 小朋友也很喜欢吃因为辣度唔算太激, 好足料~酥炸小馒头~ 个馒头都唔细, 热辣辣炸起配甜甜地嘅炼奶 大人细路都超喜欢~三鲜饭, 个芡汁好特别,好有鸡味!出菜速度好快, 即叫即做款款都热辣辣。👍😋
三鲜饭, 个芡汁好特别,好有鸡味!
出菜速度好快, 即叫即做款款都热辣辣。👍😋