2019-09-12
上礼拜去开铜锣湾开餐,见到个靓靓招牌「楼下」火锅饭店,念住落去试试😂,落到楼下见到好多怀旧港式装潢,真系好有特色,结果就拣左呢间餐厅开餐啦😂😂😂今次四个女仔一齐食,汤底拣左川芎鱼头汤,听闻可以治头痛,未上菜之前,我们几个已经急不及待饮左汤先,个汤底真系好正,里面仲有好滑好足料的鱼肉,正啊👍🏻👍🏻👍🏻无拣错。我们都点左好多野食,花雕牛肉,有紫菜响铃拼炸鱼片,活鱼刺身 黑牛柏叶,,沙爹猪颈肉,手切肥牛,牛筋丸,猪脚筋,鹅肝墨鱼丸,三拼饺,样样都超好味,赞不绝口👍🏻👍🏻👍🏻如果问我有咩菜式要试,以上几样其实真系可以试,而我本人最钟意几样,1. 花雕牛肉,浓浓的花雕味,真系好入味食完d花雕酒香仲系口度超正。2.鹅肝墨鱼丸,里面有鹅肝又系特色野。3.牛筋丸系自家手打,超新鲜超爽口。4. 活鱼刺身,条鱼仲识郁架,虽然价钱贵点,但可以两食,鱼身做刺身,鱼头打边炉,正啊😋😋😋😋😋整体来说,呢间火锅店系好味有水准有心思的,诚意推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻