2022-05-23 1424 浏览
又系元朗周围食既时候啦,今日试呢间系巷仔入面既旧式西餐扒房,俗称豉油西餐,卖点主要系以平价铁板餐为主,一百几十就有大大块扒,走平民路线。今日分别叫左份铁板牛柳粒同铁板牛肉眼扒,餐汤分别都系有罗宋汤同忌廉汤,午市无餐包跟。罗宋汤都有唔少蔬菜,口感唔会好浓同都有少少茄膏既酸味同辣咪,一般西餐厅货色啦。铁板牛肉眼扒,我跟左黑椒汁同意粉,牛扒较为薄身,都系例牌加左d松肉粉,都仲食到少少肉味,其他都系靠个汁去带出味道,正常水准,意粉都爽口弹牙,整体上算ok。铁板牛柳粒,同样牛柳粒都系加左少少松肉分既口感,但都食得出肉味,面头仲有d蒜蓉,个餐本身仲有只煎蛋,跟饭个饭量就比较少啦。整体味方面以平民西餐黎讲算几好既,如果饭量多返d就更好,一般正常男士食完应该只有6 7成饱。