2024-07-06
呢个时段 都怕阻住人收工 拿拿声快叫嗌个咖哩牛腩饭同 黑椒牛扒意粉落完单隔一阵同我讲无牛腩 咁就转左咖哩鸡扒等左5分钟 咖哩鸡扒黎先 然后再隔一阵就黎左 黑椒牛扒(饭) 佢一放低 我就话 唔该我系讲左要意粉㖞 个侍应望一望我就行咗去 等咗一阵佢都唔返嚟帮我处理我唯有叫佢 然后讲咗句咁即系点 我系要意粉㖞哗 你就咁放低碟饭就算 跟住𠮶个侍应就态度非常恶劣同我讲 你都冇讲点知啫然后拎走碟饭 再拎咗张单过嚟 原来系佢哋自己听错打错单 你唔早啲拎张单过嚟畀我睇我点知你打错单 好意思恶返我转头 咁我系要嗌意粉食 你点都系要换返个意粉俾我啦 服务性行业你好态度我咪对你好态度 你话系我自己嗌错咗就冇得讲啫 有时餐厅质素未必系差 但就系有啲咁嘅职员 令到人唔会再想去呢间餐厅 我去食嘢系想享受过程 唔系去受气
嗌个咖哩牛腩饭同 黑椒牛扒意粉
落完单隔一阵同我讲无牛腩 咁就转左咖哩鸡扒