2024-01-05 219 浏览
上个星期无意中发现喇,Mr Steak出咗个自助午餐,同朋友就话试下。首先,𠮶生蚝,真系好得意,一啖一个,又大只又新鲜,入口即溶咁滑,重点不太咸,顺滑过水,好食到飞起!而家讲返个沙津和芝士,正!啲沙津做得啱啱好,芝士融合得嚟,香滑得很,一啖接一啖咁食,唔痴唔腻。蜜瓜配埋火腿,清新解腻,蜜瓜甜甜哋,火腿又腍得嚟。有个唔掂嘅就系蟹钳,我就觉得佢太咸喇,不过Mussels同虾又做得唔错,鲜甜弹牙。𠮶带子真系无得输,煮得啱啱好,鲜味十足。其他嘅生虾、三文鱼等海鲜都保持住佢哋嘅新鲜味道,正宗!热薰方面啊,烧牛肉同茄汁意粉我食咗最多,特别系和牛,肥美而且入味,茄汁意粉又得我心,酸甜开胃。最后甜品方面,心太软同芒果蛋糕两者都系压轴好戏,海绵蛋糕又软又香,芒果鲜甜,cream顺滑得黎,完美嘅结局。😋🎂总括嚟讲,Mr Steak啲海鲜真系新鲜,好食到停唔到口,值得再嚟!👍🏻🦐🐟