2022-11-24 97 浏览
早前睇ig 发现左依间有布拉格特产烟囱卷出售既店舖 , 系香港揾到依只食物真系稀有架 所以点都要去一试。店舖主打卖雪糕,烟囱卷其实感觉都系其次。 不过价钱黎讲觉得偏贵 , 正如上所述 为左烟囱卷而光顾既我 要半份原味冇雪糕都要$50 全份更加要$80😓 真心个人认为价钱偏贵 。 可能因为几年前香港曾有一间专卖烟囱卷既店 , 惟可能因为香港人真系食唔惯 。 介绍番烟囱卷 主要系布拉格既特色小食。 配以肉桂粉更加香,一般入面会包括雪糕,相当饱肚讲野依家店 , 半份价钱$50 如需加朱古力酱要再加$10 。 虽然望落去职员系会加热番个卷,但食落去都系冻左 同埋比较硬 冇左新鲜𠮶种软熟😓😓 份量都相当细(半份黎讲,个人觉得唔值) 。 讲番店面, 位于世贸对面, 虽就对面开始有机会 就..。 如堂食也可上楼上坐 而位置真系好细😓😓 上面更设有糖果墙 可供打卡😓
烟囱卷(半份)

讲野依家店 , 半份价钱$50 如需加朱古力酱要再加$10
讲番店面, 位于世贸对面, 虽就对面开始有机会 就..
外卖自取
午餐