2022-12-02
🍽Sky726 (旺角)📍 旺角弥敦道726号25楼⭐️前菜及餐汤1.柚子醋沙律🥗沙律好新鲜,食落去有淡淡的柚子香味,跟餐黎讲,三个字可以形容,好出色。用佢来做一个开胃前菜,绝对系一个明智嘅选择。2.薯仔忌廉汤/w餐包🥣薯仔令到个忌廉汤好浓稠,好香薯仔味。上面洒左啲小香葱,令到成个汤好有格调。餐包好松软,加埋牛油嘅香味,简直系绝配。⭐️主菜3. 温泉蛋卡邦尼尖通粉🍝卡邦尼嘅酱汁好浓,通粉里面有好多杂菌同烟肉,材料好丰富。上面放上一个温泉蛋,我将佢搅匀左落个意粉度,味道同口感有更深一个层次。酱汁同配料都好足料,但食落去一啲都唔会觉得太腻,真系天衣无缝。4. 香煎比目鱼配芝士忌廉汁🐠外皮煎到金黄色,煎得好香脆。肉质厚实,食落去有淡淡嘅鱼味,一啲都唔腥。芝士忌廉汁味道都好浓稠,芝士味都好出,配埋淡淡嘅比目鱼,真系天衣无缝。佢哋仲有芦笋同薯角做配菜,真系满足晒我三个愿望。⭐️餐饮5.热朱古力🍫朱古力嘅味道唔算好浓,味道调得啱啱好。上面加左少少朱古力粉做出黎既奶泡,可以见到厨师既心机,十分欣赏。6·英式红茶☕️茶底好香浓,佢哋跟埋奶同糖,加埋落去杯英式红茶里边,彷佛置身于英国嘅感觉一样。环境:💛💛💛💛💛
📍 旺角弥敦道726号25楼
4. 香煎比目鱼配芝士忌廉汁🐠
香煎比目鱼配芝士忌廉汁
⭐️餐饮
5.热朱古力🍫
热朱古力(跟餐)
6·英式红茶☕️
英式红茶
环境:💛💛💛💛💛5/5
卫生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛💛5/5
价钱:💛💛💛💛💛5/5 ($235/2=117.5💰)
P.S. 佢哋嘅环境好靓,餐厅有落地大玻璃,望出去个景好舒服。布置有少少巴黎气息,佢哋仲放咗少少圣诞装饰物,好有心机。服务都好唔错,佢哋都好细心放置一个篮喺座位下面,方便客人放袋,超级细心。总括而言,呢个价钱,啲食物又咁出色,个景又靓,钟意打卡嘅你哋,真系不容错过。