2023-09-24 299 浏览
本人住深水埗,突然想揾下附近泰菜,就系网上平台揾到哩间,位置黎讲真系比较隐秘😂我同我太太一到步见到间铺无人真系疾咗一疾,但有位食紧饭既靓仔泰厨摆低筷子招呼我,就照入去啦!二人叫咗四个菜,睇价钱算系合理,上菜后全部都有惊喜:另外叫咗两杯饮品三色冰既椰汁超浓,劲好饮绿茶奶好有泰式奶茶果种味道,好浓味唔系马后炮,饮品系一开始到,一饮杯三色冰咁浓味就觉得之后既食物差极有限,一间真系好食既餐厅你会发现佢既饮品都唔会hea,比如有啲冻好立克有色无味咁,你懂的。以5分满分黎计整体味道4.5分卖相5分性价比5分细心睇发现开放式厨房入面有个独立分体式冷气对住师傅,对员工好自然会有相对结果,所以感觉到食物都好用心制作。另外有个好似伍咏薇既老板娘,十分好服务,唯一唔系咁好既系坐系对住厨房位会吸晒油烟味,不过咁满意既一餐,都无咩所谓啦。最后最值得一提既惊喜系无加一服务费,今时今日咁既服务唔收加一真系十分有良心。小弟真系极少写食评,见到哩间泰菜因疑似地点问题客流较少觉得有点可惜(不过我唔肯定平时好唔好生意),所以出篇食评希望帮到老板娘啦😂

生菜包

泰式猪手

虾饼

菠萝炒饭

另外叫咗两杯饮品
三色冰既椰汁超浓,劲好饮
绿茶奶好有泰式奶茶果种味道,好浓味

以5分满分黎计
整体味道4.5分