▫️超高质法国浪漫餐厅🇫🇷🥰 环境好优雅,室内够grand岩晒庆祝节日💕 而室外感觉较chill,同一班朋友黎饮酒吹水就perfect池🥂 happy hour时段仲有买一送一,兼有雪茄供应添🚬😲▫️餐厅有单点或套餐,懒得谂就一人一份tasting menu啦🤪🍽 5-Course Tasting Menu $888/ p.p.🥐 餐前小食先有法国泡芙,店员称用上24个月芝士制成,所以芝士香味非常浓郁!🧀😍〰️ Entree🚬 Le Cigar▫️用上木盒装住雪茄造型既smoked beef tartare🐂 外层系脆饼,舖上三文鱼籽同金箔望落好华丽✨ 牛肉他他烟薰45分钟而成,味道带酸好开胃🐮🐟 La Boite▫️底层系鲜甜带子,配上法式奶冻🍼 面层加上鱼子酱,原盒呈现非常高贵👑 配上专用贝壳匙羹,可以防止鱼子酱鲜味被金属匙掩盖🥄🤫🥖 主菜前送上法包,外面脆内里非常软熟😙 最特别系用上由法国引入嘅得奖牛油🏅 放系微暖器皿上,令牛油呈半溶状态更易搽上面包🧈🤩〰️ Pre-Main▫️用上5J Grade嘅顶级parma ham,油脂分布均匀兼咸香味浓🥓 配上忌廉汁risotto一齐食鲜味十足🥹〰️

〰️ Entree
🚬 Le Cigar

🐟 La Boite

〰️ Pre-Main

〰️ Main
🥟 Le Ravioli
▫️上枱时店员会帮忙倒上龙虾膏汁🦞 大大粒云吞包住龙虾、带子等非常足料😍 碟边仲有龙虾刺身超鲜甜🥰

🐖 La Poitrine De Porc
▫️猪腩肉肥瘦均匀,外皮烤得好香脆,一切即刻'卡‘一声🔪😆 脂肪部位较结实,所以大啖食都唔会觉得好漏😌 伴碟仲有香口南瓜蓉同面包粒粒🎃

〰️ Pre-Dessert
▫️Champaign Sorbet软滑香甜,口感同雪糕好相似🍨 配搭香槟带点苦味,有清新味蕾嘅作用👅

〰️ Dessert
🍓 Le Rhum Baba
▫️软绵绵嘅蛋糕索晒rum酒,加上红莓、菠萝🍍 味道酸酸甜甜,作为甜品感觉一啲都唔heavy🤭

🔥 Les Crepes Mademoiselle
▫️店员会系客人面前即席烹调👩🏻‍🍳 加入橙酒煮crepe即时有熊熊烈火非常震撼🤪 酒香味浓郁,再配上甜橙同雪糕,冰火交融味道超夹🤤

🥂 Chinon Blanc $128
Riesling $128
▫️咁浪漫嘅一餐点可以唔配返杯酒🍾 Chinon Blanc比较干身重木味🪵 而Riesling甜身啲较适合女士饮💁🏻‍♀️

▫️餐厅环境舒服,职员们都好nice☺️ 性价比黎讲算高,绝对系可以再encore嘅一餐!🥳