2022-03-24
🍻干杯する 🍺我哋经常系日剧里面见到日本人放工同朋友、同事系居酒屋小酌两杯🍻hea下开心谈笑嘅画面听到📺就又令我念起✈️🇯🇵🏮系居酒屋畅饮嘅日子噜🥰近日又见到🈶️一间性价比超高嘅日式餐厅❤装修简朴🪵但感觉干净舒适👍佢哋除咗好抵食嘅套餐❤见到佢哋都有做日式到会🇯🇵呢个价钱🈶️咁高嘅食物质素❤️等疫情缓和啲🈶️一定会order同啲friend叹番一下呢🍶👍🐂香煎牛肋条吉列炸虾🍤溏心蛋配汤乌冬(前菜及饮品)$75:呢个牛肋条炆🉐️好淋亦够份量😋吉列炸虾🍤就要比多个赞👍👍不但卖相靓靓❤仲系热辣辣🔥脆卜卜添👍个餐你可以拣跟饭或者乌冬🍜乌冬滑嘟嘟口感不错呢👍👍🐂日式照烧牛舌明太子鱼饼配白饭(包前菜及饮品) $60:唔好睇呢个牛舌外表平庸❤但佢烧🉐️超级好味😋牛舌肉汁丰富❤仲唔会鞋飒飒😋喜欢食牛舌嘅你一定唔好错过噜😋👍日式饺子🥟$20:套餐追加只系$15👍绝对系日式风味🇯🇵长形嘅饺子炸到脆卜卜🔥菜肉馅🥟我自己系超级喜欢食饺子🥟呢个真系唔错呢👍😋炸章鱼丸🐙 $25:套餐追加只系$20👍呢个超惊喜😍佢细细粒而入口❤外脆内软❤里面仲充满住章鱼肉👍一定要配合埋个沙律酱食呀🐙非一般嘅小食咁简单🉐️超抵食呢😋👍