2021-07-30
又系一间我回头无数次嘅良心店💛减脂期间佢简直系我最佳嘅朋友,呢度畀到我嘅选择实在有好多😍⭐️ 素菜全日早餐 $108 哇呢个绝对系我最爱,十次有八次我都系食呢个😂 热量低之余,又唔系剩系食草,满足到我嘅食欲😆呢个全日早餐包括沙律菜、羽衣甘蓝、车厘茄、青瓜、炒滑蛋、茄汁豆、水果(提子之类)、牛油果、大蘑菇、奶油面包(放心佢大细只有唔连手指半只手掌大细)。如果坚持低碳嘅朋友唔食个面包都绝对够饱,不过我自制力就冇咁强,呢个面包系我嘅最爱~cheat少少😆⭐️ 黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥茉酱 $118 呢个系同行友人叫嘅,肥妹偷食咗一两啖,牛肉用料算几靓,有啲面包脆粒喺旁边,最重要系份牛medium啱啱好😂 呢款就啱晒唔想食碳水嘅食肉兽😍 ⭐️ 牛油果酱配蟹肉酸种面包 $98 呢一份系我另一日特登再去试嘅😍本来见到个包咁细个,谂住一定唔够饱😂点知啲蟹肉估佢唔到有咁多,食落口亦都觉得好新鲜😋 亦有可能因为有牛油果酱嘅关系,食咗三份二已经觉得好饱🥰 面包切落去有少少硬身,不过呢个系酸种面包(Sourdough)嘅特性,肥妹自己就本身比较钟意食硬嘅面包,所以非常开心🤟🏻除咗酸种面包之外,大家都可以拣
减脂期间佢简直系我最佳嘅朋友,
呢度畀到我嘅选择实在有好多😍
⭐️ 素菜全日早餐 $108
⭐️ 黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥茉酱 $118
⭐️ 牛油果酱配蟹肉酸种面包 $98
呢一份系我另一日特登再去试嘅😍
本来见到个包咁细个,谂住一定唔够饱😂
面包切落去有少少硬身,不过呢个系酸种面包(Sourdough)嘅特性,肥妹自己就本身比较钟意食硬嘅面包,所以非常开心🤟🏻除咗酸种面包之外,大家都可以拣Ciabatta(有少少似法式长面包)。
⭐️ Iced Matcha Latte $50 (主食加配半价$25 )
好想饮Matcha Latte 但又要减低罪恶感,我将份奶转咗Almond Milk,卡路里会比牛奶低一半,大家亦都可以转做Oat Milk。甜度方面啱啱好,店员好好,有尽量帮我少甜(应该系落少啲绿茶粉),茶味都够浓😆
总括而言,每次经过佐敦都会拣呢间食,简直系我今年最爱嘅饭堂😍😍
素菜全日早餐
牛油果酱配蟹肉酸种面包