2023-09-16
🚩泰斗真系超级耐冇食港女下午茶‼️今次比我喺元朗揾到一间性价比超级高嘅下午茶~作为一个少少麻甩嘅女仔,下午茶最紧要就系够饱,依度嘅下午茶以特色嘅泰国菜作主题,冬阴功生虾等等有得你食🤤🤤餐厅位置虽然远咗少少,但系环境空间感十足,趁着假期约埋班姊妹一齐过嚟倾偈食tea啱晒💯💯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈泰浪漫时光 $488/2人✨泰式生虾杯每人两只食得过瘾又唔使争🥂生虾超级爽嫩辣椒后劲十足,唔食得辣嘅人可能要夹开只辣椒✨椰青冬阴功汤又酸又辣超级浓郁,我阿妈都话依个汤底煮面一流✨泰式猪肉生菜包老细可唔可以加多件生菜!猪肉份量劲多完全包唔晒✨烧西冷牛条有惊喜嘅小牛扒,牛脂香味十分浓郁,重牛味✨盐烧大头虾我𠮶只可能有少少想瞓觉嘅状态,肉质未算好爽不过我妈咪𠮶只超级新鲜爆多膏✨北海道带子青芒沙律一直以为自己唔钟意食呢啲沙律估唔到依间做得都几好食,够酸够惹味食完好开胃✨烟三文鱼超级大片嘅三文鱼,每杯都有两大片可以塞到个口满一满,超级满足✨芒果糯米饭芒果真系用泰国𠮶只,大只清甜✨泰式果冻红豆椰奶冻 & 龙眼冻🧉份量真系大到吓怕你,椰奶冻当一餐饭食都完全冇问题两款果冻都做得好好食唔会太甜💯✨蝶豆花配青柠
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈泰浪漫时光 $488/2人
✨泰式生虾杯
每人两只食得过瘾又唔使争🥂生虾超级爽嫩
辣椒后劲十足,唔食得辣嘅人可能要夹开只辣椒
✨椰青冬阴功汤
又酸又辣超级浓郁,我阿妈都话依个汤底煮面一流
✨泰式猪肉生菜包
老细可唔可以加多件生菜!猪肉份量劲多完全包唔晒
✨烧西冷牛条
有惊喜嘅小牛扒,牛脂香味十分浓郁,重牛味
✨盐烧大头虾
我𠮶只可能有少少想瞓觉嘅状态,肉质未算好爽
不过我妈咪𠮶只超级新鲜爆多膏
✨北海道带子青芒沙律
一直以为自己唔钟意食呢啲沙律
估唔到依间做得都几好食,够酸够惹味
食完好开胃
✨烟三文鱼
超级大片嘅三文鱼,每杯都有两大片
可以塞到个口满一满,超级满足
✨芒果糯米饭
芒果真系用泰国𠮶只,大只清甜
✨泰式果冻
红豆椰奶冻 & 龙眼冻🧉
份量真系大到吓怕你,椰奶冻当一餐饭食都完全冇问题
两款果冻都做得好好食唔会太甜💯
✨蝶豆花配青柠蜜糖
✨泰式奶茶
唔会话太甜,奶香味十足
🌈泰式湿炒牛河 $118
分量十足嘅湿炒牛河
牛肉份量好慷慨,而且肉质都够淋
河粉湿得黎,够镬气🍲配料都好多元化
🌈小食拼盘 $148
✨泰式鸡卷
✨鱼饼
香茅味十足,大推‼️
✨虾饼
✨粉丝皮春卷