2019-10-01
今日同男朋友去咗佐敦渡船街觅食, 可爱嘅招牌吸引左我既留意, 即刻停低睇下有乜食先🤩呢度除左主打唔同口味既鸡蛋仔同格仔饼, 仲有其他小食同饮品选择当我地犹豫不决食乜既时候, 老板娘超Nice好主动地为我地介绍同推介🥰🐮乜唛牛肉烧卖7粒 ($12)鱼肉烧卖、猪肉烧卖就食得多啦, 牛肉烧卖真系第一次食, 味道有啲似冇咁浓味牛肉球, 口感都几弹牙☕咖啡榛子格仔饼 ($25)即点即整, 一拎上手热辣辣, 非常厚实有份量, 急不及待一啖咬落去, 咖啡味饼底外脆内松软而且加左好多一粒粒原粒榛子, 口感丰富, 配上牛油、炼奶、花生酱, 好邪恶好好食, 香浓咖啡既苦中和左炼奶既甜同牛油、花生酱既腻, 原来都几夹嫁👍🏼🍵宇治抹茶红豆牛奶-少甜 ($20)红豆份量都颇多, 宇治抹茶味道唔够浓, 被牛奶味盖过左, 所以整体感觉有点似红豆冰性价比非常高, 特别是格仔饼, 价钱平 够大份 味道好, 虽然店舖位置唔算太就脚, 但绝对值得专程嚟试吓👍🏼
🐮乜唛牛肉烧卖7粒 ($12)
☕咖啡榛子格仔饼 ($25)
🍵宇治抹茶红豆牛奶-少甜 ($20)