2024-08-06 544 浏览
乐富广场入边UNY生活创库超好行,成日都会去买生活用品,行到攰就去里面𠮶个food court食嘢🤤话说嚟到呢度,我几乎每次都会去楼锦丰食泰国嘢,因为店舖系正宗泰国食品,由泰国师父主理,手法都系正宗泰国风味,重点系超抵食,一个丰富嘅二人餐讲紧唔使$200,个抵嘅程度直头好似去咗泰国旅行咁样😆泰式猪颈肉👉🏻招牌泰式猪颈肉每次都会食,呢度个猪颈肉烤得啱啱好,中间是软绵绵的肉,边边烤得少少脆边,而且完全零油腻感,再点埋辣辣地嘅酱汁,冇得顶!飞天通菜👉🏻通菜够新鲜口感嫩嫩的,辣辣地很是好味牛丸猪肉丸双拼金边粉👉🏻强烈推存这里的冬阴功汤,完全泰国风味👍金边粉挂满金黄色的琼浆,唔算好辣但系满满香茅和辣油的香气,令人越吃越起劲。另外两款丸丸都多汁弹牙。香草肉碎蛋饭👉🏻这边肉碎的份量真的给得很足,肉碎俾饭还多😍Juicy的肉碎拌上蛋汁饭,咀嚼间散发出泰式香草味道,推介推介!说到泰式饮品,椰汁冰和泰式奶茶少不了!尤其钟意这里的泰式奶茶,略略香草味,带点辛辣感,非常特别又好饮!原来这个7月午市购买任何主食,无论系炒粉面饭定系海南鸡饭或汤粉面,都可以用半价加购汤粉面一份,Lunch我哋又多一个选择啦!

飞天通菜👉🏻通菜够新鲜口感嫩嫩的,辣辣地很是好味

• 泰式猪颈肉
  • 泰式海南鸡饭