2017-12-18 9738 浏览
🥗前菜手工麻辣手撕鸡、秘制麻辣木耳,两者都有点麻辣,但个汁每到鸡同木耳都好好味。🦀🥘我地加$68叫左冬阴公加拿大雪场蟹脚锅,无谂过甘多蟹脚,友人有见及此非常兴奋食得好滋味。冬阴公汤微辣唔会太劲香叶味。🍴手工即炸响铃卷拼手工即炸鱼皮先食响铃,打边炉至爱,松脆好味,炸鱼皮都好香脆。🐂牛颈脊肥牛片肉香味唔算浓,但胜在肉泽红润够新鲜。🍱台湾夜市、101特选手工火锅拼盘各一,甘我地两个可以食多D唔同野。整体卖相吸引同创新。🍴台湾夜市火锅拼盘有卤水猪耳、肾片、大肠、牛肚、蛋、鸡翼;台湾九份紫薯、地瓜芋圆、紫薯水晶包。🍴101特选手工火锅拼盘有墨鱼汁鸟结糖、太极冬菇、安格斯霜降牛丸、三重芝士鲜制虾丸、三重芝士鲜制墨鱼丸、黑松露蟹籽海鲜军舰、黑松露蟹肉饺、黑松露芝士豚肉饺。追加纸有友人爱吃长蟹柳,同我爱吃既芝士竹轮,可惜食到最后已太饱,只追加左少量野。食到最后个汤开始辣辣地,我地追加左几次油麦菜,索哂汤汁好正。🍮最后送上奶茶布丁,味道微甜,食落滑口,唔错。食过几次台式火锅,香港黎讲呢个算抵食。而且食物质素都唔错,店员亦勤快有礼。
🥗前菜

🍴手工即炸响铃卷拼手工即炸鱼皮
先食响铃,打边炉至爱,松脆好味,炸鱼皮都好香脆。
手工即炸响铃卷拼手工即炸鱼皮

🐂牛颈脊肥牛片
肉香味唔算浓,但胜在肉泽红润够新鲜。

🍴台湾夜市火锅拼盘

🍴101特选手工火锅拼盘

🍮最后送上奶茶布丁,味道微甜,食落滑口,唔错。

2017-12-11
手工即炸响铃卷拼手工即炸鱼皮