2021-04-16
今日同朋友去尖沙嘴,厚福街出名多野食!我地见到呢间台湾野,觉得款式几多又唔贵就入左去食。我我地每人叫左一个主食再叫野饮同小食share。我叫咗红烧牛肉面,佢个汤底好浓好入味,而且除左牛肉好淋之外,佢d白萝卜同红萝卜都好入味,D面都几爽口。朋友个盐焗鸡丝肉燥饭啲盐焗鸡味都几出,同埋你见到啲鸡丝都几多份量,加埋肉燥同卤蛋真系好惹味!我哋两个share咗个吞拿鱼同粟米台式蛋卷,佢个蛋饼煎得好烟韧,入面嘅吞拿鱼茸都好多,加埋甜甜既粟米好好食!跟住我哋两个怕饮唔晒两杯野饮,所以叫咗一杯嘢饮share,我哋叫咗个小麦胚芽奶茶。佢杯嘢饮真系好热,加上里面真系有粒粒胚芽再配上奶茶嘅香味,饮完真系有好窝心嘅感觉。整体来讲,系一个好满足嘅下午茶,食到好饱唔贵之如食物质素都几唔错。