2019-10-29
平时行开都系APM、德福、朗豪坊、Sogo、希慎、圆方、Vwalk,上网search🔍有咩商场未行过,留意到东荟城较近又多嘢睇,行完商场再决定食咩,留意戏院附近有间饮茶食店都几多客人出入,就选择拣左六小馆🤭👉🏻波儿虾饺🐠🐠🐠外貌吸睛,特别嘅包法,作为食嘅我几欣赏呢份设计心思,夹起都冇令馅料漏出,入口食到有好多爽口虾粒👉🏻鲜虾烧卖烧卖比较大粒,有虾粒、冬菇粒、虾子系面头,味道较得唔错,外皮冇因蒸过后软身令馅爆出👉🏻鲜淮山棉花鸡棉花够晒多汁,鸡肉够滑身又够入味,出面食开棉花鸡都冇加过淮山,呢个idea都几有营又创新,淮山够粉都几配搭👉🏻萝卜丝酥🥕外皮够薄同够松化,入面藏左一大堆切成丝嘅萝卜,好中意入面啖啖清甜嘅萝卜丝👉🏻流沙奶皇包曾经系外而见过同一卖相嘅包系合桃馅料,今次见同一款外貌系流沙奶皇包有惊喜感,一打开入面已装住满满流心馅酱,仲食到好香嘅奶皇味添👉🏻黑毛猪杨州炒饭个炒饭食到有镬气,虾仁唔少而且够爽身,黑毛猪粒唔少,食得出肉粒所带嘅香味,最劲系米饭做到粒粒分明,非常有水准嘅炒饭,看似炒饭平平无奇,但炒饭先显出师傅手艺,印象深刻✍🏻整体新式饮茶概念唔错,环境装修清新感带现代感,店铺本身
👉🏻波儿虾饺🐠🐠🐠
👉🏻鲜虾烧卖
👉🏻鲜淮山棉花鸡
👉🏻萝卜丝酥🥕
👉🏻流沙奶皇包
👉🏻黑毛猪杨州炒饭
✍🏻整体新式饮茶概念唔错,环境装修清新感带现代感,店铺本身够大可容纳好多坐位,而坐位够阔落且舒服😌,店员服务态度好好,有keep住加茶☕️,食物水准非常赞赏,我会翻转头再来饮茶。
🙋🏻♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常进步空间可以好大,时日有加会愈做愈好,香港人太健忘急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,相信大家可抱著支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️。👍🏻