2022-10-26
今日嚟海滨花园揾frd玩,见到依间好抢眼蓝色外墙嘅小店,就同埋朋友一齐嚟试。嚟到都要等一阵先有位,依个时间梗系要睇下有咩好食,以一间小店嚟讲,餐厅选择算多,鸡猪牛鱼都齐备,实有一款啱食,价钱亦都平民,所以都几多街坊落嚟食😂😂🐷吉列鹿儿岛三元黑豚 ($58)三元黑豚炸左好好食,炸完好松脆,唔系干争争𠮶种,仲keep 到有肉汁🤩🤩木鱼丝再加沙律酱系上面口感更加丰富,个饭都好大碗,炸黑豚送饭一流👍🐷葱烧炒豚肉 ($52)豚肉非常之大碟,$52食到依个质素真系好难揾到,调味都啱啱好,钟意食葱嘅一定要拣,葱系提升左成碟肉嘅味道,捞埋饭食一流,我都系咁偷朋友嘅肉嚟食😂😂🧀芝士年糕 ($22)芝士年糕新鲜炸起,所以上到枱要即食。芝士溶溶地,炸到外脆内软😋😋📍加$8 可以升级做套餐,有埋饮品、前菜、渍物、味噌汤。前菜系大大粒嘅螺肉。渍物酸酸地,送饭食一流。味噌汤入面啲配料好丰富,绝对唔hea😂😂虽然位置唔算太就脚,但对食物嘅用心同性价比,可以一试😊😊
嚟到都要等一阵先有位,依个时间梗系要睇下有咩好食,以一间小店嚟讲,餐厅选择算多,鸡猪牛鱼都齐备,实有一款啱食,价钱亦都平民,所以都几多街坊落嚟食😂😂 🐷吉列鹿儿岛三元黑豚 ($58)
木鱼丝再加沙律酱系上面口感更加丰富,个饭都好大碗,炸黑豚送饭一流👍 🐷葱烧炒豚肉 ($52)
豚肉非常之大碟,$52食到依个质素真系好难揾到,调味都啱啱好,钟意食葱嘅一定要拣,葱系提升左成碟肉嘅味道,捞埋饭食一流,我都系咁偷朋友嘅肉嚟食😂😂 🧀芝士年糕 ($22)
芝士年糕新鲜炸起,所以上到枱要即食。芝士溶溶地,炸到外脆内软😋😋 📍加$8 可以升级做套餐,有埋饮品、前菜、渍物、味噌汤。
虽然位置唔算太就脚,但对食物嘅用心同性价比,可以一试😊😊