2021-07-08
位于元朗嘅舍利鮨,外边睇一啲都唔起眼嘅Omakas舖头。可能系太耐无得去日本旅行,我仲以为自己去左日本添🤪五日熟成深海池鱼熟成嘅深海池鱼,鱼味比平时更突出,更鲜甜。肉质弹牙,正!北海道海胆北海道海胆味香浓,而且爆多海胆,yummy😋生蟹生蟹唔度度都有得食,整得好食就更加难遇到。新鲜就唔使讲喇,估唔到蟹膏劲多。我都系第一次食咁肥美嘅生蟹膏😍😍😍石鲷鲷鱼鲜甜爽口就系人都知。所以日本人好钟意鲷鱼。但香港普遍都系金目鲷,石鲷真系比较少见,鱼肉质嫩滑,口感细腻带有浓浓鱼油香味冲绳野生吞拿 风干熟成17日中拖罗见师傅切中拖罗时,影返张相先。好难得可以到原件熟成中拖罗🤩冲绳野生吞拿 风干熟成17日风干熟成嘅吞拿味道会比一般吞拿更香更浓。因为风干熟成左17日,令到鱼肉味道更加凛烈和浓厚,弥补了吞拿鱼腩味道不足的丁点不足,所以鱼味更浓沃﹐比平时更香甜同鲜味岩手县水云配静冈县蕃茄口感新清,而且颜值高,打卡一流👍🏻花竹虾又鲜又弹牙😋
五日熟成深海池鱼
熟成嘅深海池鱼,鱼味比平时更突出,更鲜甜。肉质弹牙,正!
北海道海胆
北海道海胆味香浓,而且爆多海胆,yummy😋
生蟹
石鲷
冲绳野生吞拿 风干熟成17日中拖罗
见师傅切中拖罗时,影返张相先。好难得可以到原件熟成中拖罗🤩
冲绳野生吞拿 风干熟成17日
岩手县水云配静冈县蕃茄
口感新清,而且颜值高,打卡一流👍🏻
花竹虾
又鲜又弹牙😋