2023-08-24
大角嘴又系一个美食之都🧐而且大多都价钱亲民且质素唔错🫶🏻今次嚟到呢间门口行蓝色型格风嘅西餐厅,见有lunch set几抵食就试一试🉑整体用餐体验真心极佳,但个人觉得唔太适合想食个快lunch嘅人,慢慢食会比较享受😋餐厅内部都以蓝色为主色,一边墙有个长柜放出大量酒🤓夜晚嚟食应该会再有feel啲,感觉几舒服,枱同枱之间有一定距离,适合同事朋友聚餐一齐倾下计💬Lunc Set✨纽西兰肉眼扒配红酒烧汁 $158一上枱就闻到好香嘅牛扒,真•七成熟冇血水😋值得一提嘅系偏少筋,唔会咬得好辛苦👍🏻系食得出嘅严选食材💯配菜方面,翠肉瓜同菇都好淋好入味,薯条炸得好香,充满薯仔味🉑性价比超级高,非常推荐呢个lunch set✨✨香蒜牛油活蚬意大利面 $98有六至八只大蚬,好有鲜味,采用幼身意粉,非常入味,份量唔算太大,女仔来讲啱啱好👍🏻✨是日餐汤比较特别嘅配搭,是日餐汤系椰菜花烟肉汤,配埋香脆嘅蒜蓉包🥖材料好丰富,充满烟肉碎,椰菜花碎增加咗整体口感🫶🏻餐汤来讲有惊喜!✨餐饮✨心太软 +$38流心效果好好嘅心太软🥹配左少少雪糕,冰火交融好完美⚡️✨法式焦糖布丁 +$38表面有少量玫瑰花碎做点缀🌹比较结实嘅质感,
Lunc Set
纽西兰肉眼扒配红酒烧汁 $158
香蒜牛油活蚬意大利面 $98
是日餐汤
餐饮
心太软 +$38
流心效果好好嘅心太软🥹配左少少雪糕,冰火交融好完美⚡️
法式焦糖布丁 +$38
表面有少量玫瑰花碎做点缀🌹比较结实嘅质感,焦糖味好香但唔会死甜,另带轻微花香,几特别👍🏻份量偏大,甜品怪食完lunch set食好满足🤞🏻 另外餐厅亦有酒精饮品提供,下次会叫埋朋友一齐嚟饮番杯💯