2018-07-21 809 浏览
今日黎到屯门既小曼谷餐厅,对上一次黎已经系一年前,今次黎到,咁岩小曼谷搬左新铺位,比以前大左,位置都系原本铺位后一条街,见到最多人企左铺头出面果间一定系小曼谷,非常好揾。拎左飞之后,一直企左铺头门口等,呢间餐厅系不接受订台,先到先得,差唔多等左45分钟后,终于有台入座。望一望个餐牌,都有好多食物选择,价钱算平,而且免加一服务费,性价比真系好高。最后我地一行3人点左冬荫功、泰式炒金边粉、明炉蒸乌头鱼、泰式粉丝什菜煲、马拉盏炒通菜、泰式炒金边粉、烧猪颈肉、串烧沙嗲鸡、椰汁青咖哩猪。冬荫功Small Size: 份量足够3个人,味道唔太辣,而且配料好多明炉蒸乌头鱼:有3种酱汁可选,最后选左青柠味,够酸好开胃泰式炒金边粉:味道酸酸甜甜,不过觉得太干身,无咩料椰汁青咖哩猪:好够椰汁味,送白饭一流烧猪颈肉:如果无烤得太过,味道会更好马拉盏炒通菜:味道唔错,好入味泰式粉丝什菜煲:有四季豆、菇等等,底下有粉丝,都几入味串烧沙嗲鸡:鸡肉都几嫩滑,有咬口,点埋沙嗲汁一齐食,唔错

冬荫功

明炉蒸乌头鱼:有3种酱汁可选,最后选左青柠味,够酸好开胃
明炉蒸乌头鱼

泰式炒金边粉:味道酸酸甜甜,不过觉得太干身,无咩料
泰式炒金边粉

椰汁青咖哩猪:好够椰汁味,送白饭一流
椰汁青咖哩猪

烧猪颈肉:如果无烤得太过,味道会更好
烧猪颈肉

马拉盏炒通菜:味道唔错,好入味
马拉盏炒通菜

泰式粉丝什菜煲:有四季豆、菇等等,底下有粉丝,都几入味
泰式粉丝什菜煲

串烧沙嗲鸡:鸡肉都几嫩滑,有咬口,点埋沙嗲汁一齐食,唔错
串烧沙嗲鸡
2018-07-21