2022-06-19 132 浏览
今日系铜锣湾收工捉左同事同我食晚饭,漫无目的咁周围行,行到一间门口有几个人等位既石板烧店,见到menu 价钱唔算贵所以就入去试下🤭🤭因为差唔多晚饭时间,所以餐厅都坐左9成人,我地两位岩岩好,不过座位同座位之间比较近,好易会撞到隔离唔识既人,如果4个人可以自己坐晒一张枱可能会好啲既~~我同我同事分别order 左板烧安格斯牛小排同板烧吉列牛,分别都加咗$38要个set;有汤,饭同埋溏心蛋。佢另外有个$58嘅set,不过个分别只系个汤有唔同,所以我哋冇加$58😅😅板烧安格斯牛小排个set 都有好多块,好似食极都仲有咁,肉质方面都ok 唔会好靭,有啲脂肪入口即溶🤓🤓 跟set 个溏心蛋都ok 系略嫌冇乜味,个汤就冻既,好似去茶餐厅洗碗果啲茶咁🤮🤢 不过个石板烧左一阵就冇晒火,要再加燃料🫥 食左冇半个钟加左两次🤧板烧吉列牛呢个一样好多块,个吉列皮就完烧完都仲脆,又唔会好油,肉质都ok 至于个饭加左饭素,所以都几好送饭👍🏼总括而言,成餐饭觉得都ok,系啲座位逼少少。另外有样野要留意,就系餐厅只收现金,所以入座前记得check 下自己有冇带够钱呀😂😂

板烧安格斯牛小排

板烧吉列牛