2023-03-15 501 浏览
之前同朋友黎食饭,觉得呢到既法国菜唔错,就再次回访😬食物质素同服务仍然保持水准👍🏼▫️Escargots法式焗田螺 - 铺满香草同蒜,闻落好香,田螺弹牙入味,将啲香草同蒜放系面包上食一样惹味。▫️Grilled Octopus Tentacles好粗一条鱿鱼须,煎得微脆,咬落有嚼劲,配蕃茄酱酸酸甜甜好夹。▫️Wagyu Beef Rib Eye (300g)叫左三成熟,外面煎得微醺,入面肉汁锁住,食落好soft,配牛肝菌汁好食。仲有配菜薯条,份量都多架!▫️La Quenelle de Brochet第一次食,爱上了!呢道菜制作过程都几麻烦,望上去好似饺子或者系蛋包饭咁。鱼肉好嫩滑,有种入口即溶既感觉,最钟意个酱,食落有肉碎同少少鹅肝味!▫️Mille Feuille原来系新甜品,系拿破仑蛋糕,酥皮好松化,中间既奶油忌廉好滑,食落唔会好甜👍🏼▫️A bottle of red 每日都有唔同special,星期三系点一个signature main就可以以$150买一枝红酒,配牛肉一流!枝酒系指定既,但好易入口,质地较薄。呢间餐厅有两层,楼下有bartender 同朋友饮酒吹水都几chill。今次我

▫️Escargots

▫️Grilled Octopus Tentacles

▫️Wagyu Beef Rib Eye (300g)

▫️La Quenelle de Brochet

▫️Mille Feuille

▫️A bottle of red

呢间餐厅有两层,楼下有bartender 同朋友饮酒吹水都几chill。今次我地坐楼上,望到厨师烹调,灯光比较昏暗,几有情调咁😆
店员都系讲英文既,点餐个阵你讲this this this 都得,佢地都好有礼貌,服务周到。