2024-06-15
朋友喺附近返工,佢话呢间泰国菜之前有同同事一齐食过午饭,觉得好抵食,所以呢一日就约埋我一齐黎试一试晚饭。 睇落个餐牌都几抵食,2至3人餐都只系需要200几蚊。于是我地就费事谂,所以就直接点呢个套餐。 炒杂菜好丰富,有粟米仔,椰菜花,芥兰,萝卜,木耳等等。炒得好香口,而且蔬菜亦都新鲜。 椰奶鸡汤呢个汤会用火热住,保持温度,汤要热饮先至会更加好饮,呢个椰奶鸡汤椰奶味浓郁,而且里面材料亦都好丰富,有大量鸡肉同菇。 泰式海南鸡海南鸡口感嫩滑,皮嘅油脂非常香,皮下脂肪亦都较少,很好吃,用来送饭一流。 蟹肉炒饭因为觉得食白饭比较普通,所以就加左钱转左做蟹肉炒饭,估唔到蟹肉炒饭会有埋蟹籽同埋芒果,非常惊喜,芒果唔会酸,好新鲜,蟹肉亦都有鲜甜味,份量亦很多。 呢𠮶二至三人餐份量非常丰富,所以都食到好饱。另外套餐亦都会包埋饮品,我地分别叫左冻柠茶同埋热零水,呢度比较特别就系糖浆放喺枱面度可以自行调教。 呢度职员非常有笑容同好好礼貌,而且性价比真系好高,食物质素好之余,价钱亦都非常贴地,有机会会同朋友再嚟食。
睇落个餐牌都几抵食,2至3人餐都只系需要200几蚊。
于是我地就费事谂,所以就直接点呢个套餐。
炒杂菜
椰奶鸡汤
泰式海南鸡
蟹肉炒饭
呢𠮶二至三人餐份量非常丰富,所以都食到好饱。