2021-10-04 559 浏览
《添福》呢间小食店的汉堡包久仰大名,出了名性价比高,价钱唔贵但又食到手打牛肉,一直都好想试试。不过当时得深水埗一间总店,一直都未有机会试到。有日放工经过发现以前的cafe原来转了手,小店门面大大只字写住「添福汉堡」,实在惊喜!招牌用天蓝色做主色,加上闸门贴满超可爱的插画,劲吸睛!搭巴士经过都一定见到🤣我同同事都急不及待黎个happy friday! 因为荔枝角平日lunch time都好多人食饭,所以我当日都预早落去买,12点钟order,等了15分钟就有了,即叫即煎来说,时间都可以接受。等既时候,人龙已经变得好长了,所以如果附近番工既朋友记得早少少落黎买喇😎**留意这间分店没有堂食喔,暂时也没有电话落单服务,只有外卖自取,睇过官方FB有机会迟d就可以用电话落单**我地今次叫了|添福汉堡 配薯条 $46||黑椒至尊牛堡 配薯条 $48||香脆鸡块 单点 $20|攞走的时候,已经隔住个袋闻到好香。番到公司拎出黎热辣辣,香味成间公司都闻到,即叫即煎果然系唔同d!添福汉堡(Rate:7.5/10)        ⁃       嘉顿面包做包底、夹上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上自家制的沙

我地今次叫了

|添福汉堡 配薯条 $46|
|黑椒至尊牛堡 配薯条 $48|
|香脆鸡块 单点 $20|

添福汉堡(Rate:7.5/10)
        ⁃       嘉顿面包做包底、夹上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上自家制的沙律酱。
        ⁃       一啖咬落去,口感好丰富,整体好软熟,唔会话太高身咬唔到
        ⁃       块汉堡扒好厚实,但一d都唔韧,好juicy
        ⁃       因为个包热辣辣,芝士溶得刚好
        ⁃       用嘉顿面包做包底就略嫌普通,不过有加牛油烘过,都算香。
        ⁃       整体味道中上,自家制的沙律酱味道类似千岛酱,味道不会太抢,好味

黑椒至尊牛堡(同事order) (Rate:6/10)
        ⁃       同样系嘉顿面包做包底、夹上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上黑椒汁。
        ⁃       同事觉得黑椒味道唔算出,但好在牛肉够juicy,肉味够浓,唔会话冇味
        ⁃       整体略为普通,始终此为店内招牌包,所以我同事都有点失望

薯条 (Rate: 8.5/10)
        ⁃       薯条真系要大赞!极推介!唔系一般快餐点既幼薯条,每条都有一定既粗度,食到你有薯仔肉!唔系空心薯条!
        ⁃       即叫即炸,热辣辣,超新鲜
        ⁃       份量又够多,我地3个人都争d食唔哂3杯薯条(因为太好食了 我几饱都食哂佢🤪)

香脆鸡块 (即系麦乐鸡🤪)(Rate:8/10)
        ⁃       同一般快餐店的不同,呢个麦乐鸡皮够脆之外,肉质真系好嫩,好好食
        ⁃       份量都唔少架!好似有8-9粒,$20我觉得都算抵食

饮品方面,可能新开张的关系,我当日冇太多选择,得汽水同少量特式饮品,未有咖啡奶茶等等,我谂迟d就会有更多选择供应。

总括黎讲,呢间我一定会再食,试埋其他包🍔!我都好期待佢会好似总店咁会出更多既小食呀!
题外话/补充资料: **留意这间分店没有堂食喔,暂时也没有电话落单服务,只有外卖自取,睇过官方FB有机会迟d就可以用电话落单**
2021-09-03
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 添福汉堡,薯条,鸡块