2023-06-26
仲未去到日本, 我先去富山面家食个日式拉面当去了旅行,真系有惊喜!首先讲下环境,佢地嘅装修好简洁,但都干净企理,令人感觉好舒服。座位嘅间隔都有D距离,唔会太挤迫。服务方面,员工好有礼貌,好快就帮我哋点餐同上菜。食物就有少少失望!我点咗冠军黑酱油拉面同埋富山湾白盐虾拉面,冠军黑酱油拉面汤汁够浓郁,但富山湾白盐虾拉面可以用只有咸味黎形容,而且面条无得拣粗/幼或硬身/淋身,我个人口味觉得面条稍嫌有点硬。但一个around HK$100餐仲有埋一款小食同饮品都确系好抵~~~小食反而好好食--熟芥末章鱼同章鱼烧烧得啱啱好,唔会太硬,好香口又够味。最后,叫咗杯用士多啤梨樽装著的蜂蜜绿茶,好清新唔会太甜,好爽好fresh!总括而言,富山面家嘅性价比非常高,中意硬拉面朋友可以一试。
总括而言,富山面家嘅性价比非常高,中意硬拉面朋友可以一试。
题外话/补充资料:
新店员妹妹被老板训练中,希望老板多D耐心,唔好笃住人做野, 有边个未做过新人?!