2021-03-01
每次去观塘食饭都唔怕揾唔到好野食,因为近年来观塘工厦真系开左好多餐厅,今次同美女去左 @ikitchenhk 食饭,入到去又几有格调,好似酒吧餐厅咁,主打西式食物~我地点左一份set dinner同散叫其他! 一份set dinner有一个主菜、头盘、餐汤、甜品同饮品,性价比唔错啊!!:..🥩香煎厚切鹅肝伴纽西兰牛柳 (set)Pan-fried Thick Sliced Gooseliver w/ N.Z. Beef Tenderloin真系要赞下件鹅肝煎得好香!! 食落去系入口即融!! 好好味!! 完美💯 牛柳肉质嫩,配埋酱汁好不错! 摆盘都好靓呢!!..🦞芝士海胆酱焗龙虾(半只)伴龙虾汁天使面 Capellini in Lobster Sauce w/ baked lobster (half pc)呢碟天使面卖相好靓啊!! 大大只半边龙虾~好多调味料,味道比较浓~ 而天使面吸收哂酱汁好juicy好惹味😋..🥧海胆忌廉海鲜挞Urchin Seafood Tart呢个几得意! 一咬落去,挞皮脆,里面有沙津酱咁包住大虾,好爽!! 几fresh!!..🫕蘑菇汤 Mushroom Soup
🥩香煎厚切鹅肝伴纽西兰牛柳 (set)
🦞芝士海胆酱焗龙虾(半只)伴龙虾汁天使面
🥧海胆忌廉海鲜挞
Urchin Seafood Tart
🫕蘑菇汤 Mushroom Soup
好浓郁既蘑菇汤,配埋一条长棒俾你点来食,唔错!.
🍰 芝士蛋糕 Cheesecake
哈哈个摆盘超靓! 好有心机咁画幅画出来~ cheesecake唔错!.
当晚来到都几多客,都几人气~~ Set dinner主要系main course + $58转餐,不过包咁多野我觉得几抵~会去观塘既朋友都可以不妨一试