2021-09-15
今日放假,好耐冇见闺密,于是就琴日约定闺蜜食早餐,见一见面嚟到闺密住处都会駅附近,佢就带我嚟到呢间Grove Cafe(明爱专上学院),今日学生门返晒学,唔使排长龙,一入去就可以坐低啦有室内环境也有室外环境,环境清幽恬静,舒舒服服咁坐低食早餐,唔使赶急,好写意!睇吓餐牌,一个餐蛋面连热饮,都系$26,而家去边揾,有时候,做学生都好幸福我当然唔叫餐蛋面,点够我食呢?我叫左个英式早餐,大大碟,有烟肉、肠、煎双蛋、茄汁豆、车厘茄、多士,配热鲜奶咖啡,好满足的一份早餐,而且价钱只系$33以这价钱,配这不错的味道,CP值真系超高闺密就无我咁大食,佢叫左火腿芝士牛角包配热奶茶$25,牛角包香酥,芝士就溶溶地,啖啖都系满足环境清静,食物价钱优惠,食物质素唔错,又可以同闺密聚一聚,呢2小时,真系过得好开心好写意!
有室内环境
我当然唔叫餐蛋面,点够我食呢?
以这价钱,配这不错的味道,CP值真系超高