2019-08-21 1461 浏览
圆方有间Robuchon平民版(伪平民!),讲明平民版就即系同米芝莲无咩关系,一入到去有9成都系食afternoon tea,而我就系余下果一成,黎轻松食个饭。。呢个《香浓玉米汤配皇帝蟹及香葱》超香浓,比较creamy,够热之余,入面既皇帝蟹肉份量岩岩好 🥣! 。但我都想反映下,皇帝蟹肉丝食既时候都有少少渣,同埋黎得呢间度食,我无预计佢地会提供胶匙饮汤🤦🏻‍♀️。《慢煮和牛面颊肉,配奶油面包及薯条》我好钟意牛肉面颊既果种嫩,今次试呢个味道似港式罗宋汤里面炆到淋既牛肉,食法几得意,将牛肉放系奶油面包一啖一啖敢食,感觉不错👌🏻!。《忌廉棒子泡芙》~ 实在太美味,忌廉棒子香滑,忌廉下,泡芙中间,分布左几粒大大粒棒子,一口忌廉,一口棒子,食完口中充满住棒子既香味✨