2023-12-21 80 浏览
近排工作关系,经常落新填地街工干,经过哩间叫大惠旺嘅茶档,外表装修一D都唔吸引,甚至分分钟快步经常会无视佢㖭! 我都经常无视佢,今次慢步经过,见到佢门贴上嘅餐牌,竟然卖三十零蚊一碟饭! 虽然未至于地狱低价,但三十零蚊咋! 话哂都系油麻地区啦! 无办法唔入去帮衬吓!叫咗碟豉椒骨饭,冻0茶少冰.之后放低张单,吓? 冻饮加一蚊! 加埋都系39蚊! 唔好食都抵! 因为难食嘅家乡鸡套餐都唔只39蚊啦!冻O茶用嘅系细份量嘅杯,情有可原啦! 加一蚊之嘛! 味道柠檬味比茶重,但绝对唔系难饮!豉椒骨饭份量属正常,无话特别多或少,饭够哂热唔系冷冰冰,我中意重口味,所以感觉芡汁偏淡,是唯美中不足.虽然排骨未至于一级棒,但肉质松软,好过我屋企留下果间什么乐民餐室! 乐民又贵又难食,排骨肉质又硬又无味,所以已经拒绝帮衬!见到佢地D小菜,都唔系贵,性价比极高嘅茶档要带埋女友小熊哩开餐,当圣诞大餐!

叫咗碟豉椒骨饭,冻0茶少冰.

• 豉椒排骨饭