2016-10-04
秘密花园, 牧羊少年咖啡.. 可能系呢区工作既人都曾经食过呢2间café 原来系同一位置原来开左另一间café,… 不知不觉已经第三手喇….🙈睇返食评, 原来Coffee Spec 已经开左有一段日子, 今日同数位同事一齐黎呢度食lunch~ 位置黎讲对比我公司都比较远, 差不多要行10分钟既路程先会黎到.Café 有2层, 上层如果冇改变过装修, 好似大概有15个座位到, Book左位关系黎到就有位, 之后都见到café坐满晒人.. Lunch Set 供应时间: 11:30 – 14:30包是日餐汤, 主食 & 咖啡/茶, 另外可加+$10 可转指定特定饮品 (龙脷柳, 西冷, 猪仔脾等既main可配饭/意粉/薯菜) Set lunch不时会转换, 今日唔算太肚饿所以叫左个『🐟香煎龙脷柳伴黑松露忌廉汁』🐟香煎龙脷柳伴黑松露忌廉汁 配 薯菜 $88开头仲有d惊龙脷柳会好细条, 但令我刮目相看! 😳龙脷柳原条上枱, 当然唔系超级大条果d喇!!!😍😍😍size都算几大份而且薯菜都几多~👍🏻龙脷柳有事先煎香过, 因为有煎过关系令龙脷柳外层带点实肉, 而且唔会一切就散开, 配上黑松露忌廉汁都
Lunch Set 供应时间: 11:30 – 14:30
(龙脷柳, 西冷, 猪仔脾等既main可配饭/意粉/薯菜)
Set lunch不时会转换, 今日唔算太肚饿所以叫左个『🐟香煎龙脷柳伴黑松露忌廉汁』 🐟香煎龙脷柳伴黑松露忌廉汁 配 薯菜 $88
开头仲有d惊龙脷柳会好细条, 但令我刮目相看! 😳
龙脷柳原条上枱, 当然唔系超级大条果d喇!!!😍😍😍
size都算几大份而且薯菜都几多~👍🏻
龙脷柳有事先煎香过, 因为有煎过关系令龙脷柳外层带点实肉, 而且唔会一切就散开, 配上黑松露忌廉汁都几夹!😋
除左个龙脷柳都几好食之外, 不得不提佢地个薯角🍟~~~
虽然叫左呢个餐等得最耐既系我, 黎餐时间比其他人既长, 不过佢个薯角系热辣辣新鲜炸起架! 😀外层好脆身之余内里既薯仔呈粉粉地既口感, 好香口!!!!👏🏻👏🏻👏🏻😋
薯菜除左薯角, 西兰花之后仲有我最中意食既小甘荀, 带些微甜味既小甘荀, 唔错啊!😁
成个餐比我既感觉都好高水准~ 估唔到呢度既野食比前身好食好多!! 性价比的确几高!❤️