2023-11-02
🎂生日去左西贡staycation🏡中午果阵周围行吓睇定夜晚食d乜🥰经过呢间餐厅,个vibe都几舒服,加上店员姨姨亲切既介绍,就book左位夜晚食🍽️.我地被安排坐楼上雅座😆好中意餐厅充满原木同植物既布置,楼上仲有张好大既原木餐枱,岩晒一大班人黎聚会🌿🌴.✨Beef Tartar ✨香料味十足🌱配搭埋蛋黄,演变成温驯既一道前菜🥰一d都唔腥✨Roasted Cauliflower ✨外表平平无奇但好好食😆😋椰菜花好juicy, 配合埋淡淡既姜黄味、微微辣但惹味既酱汁,系好balanced既菜式✨Porchetta✨主菜系weekend限定既烤猪肉(另外仲有牛/鸡可选择)🐖外表好脆,猪肉都仲好多汁,加埋卷住既应该系肝酱同香草🤤真系好正😚惟一觉得系d蔬菜可以熟多少少,同埋个gravy唔太岩口味✨Italian red wine, Strawberry smoothie✨有6/7款红酒可以拣,都唔错呀,士多啤梨沙冰酸酸甜甜都好好饮✨餐厅性价比好高,两个人食埋单差不多600蚊,市区食应该唔得!系好满足既一餐饭🥂
✨Beef Tartar
✨香料味十足🌱配搭埋蛋黄,演变成温驯既一道前菜🥰一d都唔腥
✨Roasted Cauliflower
✨Porchetta