2017-03-31 381 浏览
综合水果茶 $33 (跟食品加配$20)一入口较淡,浸多阵茶香就渗出黎,配合火龙果,菠萝,提子,苹果等水果,果味几清新,而且有助中和腻感。 .烤大鸡脾扒. 浓汤芝士锅 $72一上枱亦配有一碗芝士,店员表示可以衬热放落去锅度,等佢融化😊。锅物包括饺子、年糕同米通粉,仲有一只大鸡肶。汤底方面,一入口觉得奶味几重,芝士味就不太觉啦,通粉份量颇多,K姐表示,如果主食叫辛辣面或者珍珠米可以较索汁。汤底加入芝士后会变得杰身,用黎点鸡肉食唔错。 .主题小食拼盘 $56有香辣米米肠、芝士烤菇、水牛城鸡翼、沙律、煎饺子同薯角。水牛城鸡翼味道酸酸甜甜辣辣,酱汁调得几惹味。米米肠里面包有红萝卜粒等,但就食唔出辣味。芝士烤菇就唔系就咁一块芝士放上去焗,而系加上吞拿鱼酱一齐焗,大蘑菇仍保留juicy而且柔软质感,呢个赞👍喔。 .招牌熔岩蛋浆饭 $56 黎呢度必点芝士🧀熔岩蛋浆饭!k黎亲都会叫😂,因为同类食品系其他地方食都唔平🙈,配料有洋葱、午餐肉、泡菜、紫菜等,重点当然系一大碗既芝士同蛋浆,将佢地倒落铁板再迅速同泡菜炒饭混合,见到一丝丝既芝士好满足,而且感觉今次芝士味较之前浓。

题外话/补充资料: 上菜速度几快, 而且店员几有礼貌, 不错喔~
2017-03-28
  • 招牌熔岩蛋浆饭