2016-10-11 1136 浏览
约了住在屯门的朋友, 拣个中间位, 就去咗荃湾. 喺荃湾广场揾唔到想试嘅餐厅就过去荃新天地. 行过Amo La Pasta,见到环境几好, 以为价钱会贵, 望个menu 原来lunch set 只系$68 to $98 咁试吓. 安排我哋坐在窗旁, 有少少阳光照到, 感觉很舒服. 我们叫了2 个set, 一个菠菜鸡肉pizza, 一个露笋虾橄榄油意粉. 餐汤系红腰豆忌廉汤, 好特别, 之前从未饮过. 好creamy 又好香豆味. 蒜蓉包就麻麻地, 几干又唔热, 好明显已经放了一段时间. 个pizza 原来系焗面包, 都多料有4件 配少少蔬菜. 卖相很好. 不过个包好厚, 系好饱肚, 味道一般. 意粉我冇试过, 卖相也很好,朋友话正常味道. 最开心系餐饮有好多choice, 我叫了hot milk, 朋友要了apple juice, 不用加钱我觉得以这个价钱, 这个环境, 已经十分好, 性价比高. 同朋友gathering, 想有个relaxing 地方, 又唔想hae 食, 十分推介呢度!