2019-10-12
Pop Street 西营盘 西营盘真系有好多呢啲cafe、小店,今次呢间虽然细地,但系都坐满晒人,而且好抵食!Lunch set 都只系$58-78,唔洗加一,仲包埋小食野饮。Hong Kong 鬼佬叉烧饭,温泉蛋、羽衣甘蓝 $68讲到明系鬼佬叉烧饭,啲叉烧的确系唔正宗,完全冇叉烧蜜汁嘅味,似bbq烤猪颈肉,再加上佢啲饭都落咗少少甜豉油调味,就咁当普通猪肉饭食都几好味。不过只温泉蛋就一般,只蛋住得有少少过咗龙所以切开唔系流心。Japan 日式麻酱手撕鸡荞麦冷面 $58呢个系三样里面我最钟意嘅一样,呢只麻酱唔系我哋平时见到啡色𠮶只,而系流质啲有少少芝麻粒同埋mustard,甜甜地凉浸浸咁都几正。New Zealand 纽西兰鳕鱼柳汉堡配薯条 $58鳕鱼都几厚,啖啖肉,但系未算炸得好香脆,而且佢个汉堡包无烘过,亦都冇搽任何牛油,有少少失色。另外一台仲有一碟小食,虽然只系角切薯仔粒,但系都有加啲调味粉同埋千岛酱,再配埋杯免费嘢饮,以呢个价钱来讲其实真心抵,虽然未话好好味,但以呢个价钱计都收货。味道:3.6/5性价比: 4/5
Hong Kong 鬼佬叉烧饭,温泉蛋、羽衣甘蓝 $68
Japan 日式麻酱手撕鸡荞麦冷面 $58