2021-12-05
一开䢂门就有前台小姐有礼嘅招待,第一感觉系装潢简约不失高尚,设计师都应该花咗啲心思👍🏾恰巧店舖嘅靓靓老板娘都喺度,安排咗一个卡位俾我哋一行四人,坐位濶落,枱与枱之间亦有适当距离,唔会感觉好迫,每枱客人都有各自嘅comfort zone,最起码我认为系咁⋯⋯点菜到出餐嘅时间适当,唔会好快一次过上哂啲菜迫哂喺枱,亦唔会吉住枱面期待下一道𩠌上枱嘅场面服务员有礼,招呼系十一分恰当,基本上有求必应,对比近呢几年去过嘅酒楼,呢间嘅服务真系非常罕有,唔会好似其他酒楼啲侍应咁,一系叫极冇人理、一系就金精火眼𥄫实你𠮶枱喺咁走埋嚟、亦唔会好hard sell啲𩠌菜,呢度完全满足到你用餐时嘅私人空间,值得点赞每个人嘅经济背景唔同,对于我嚟讲价钱唔属于平民价,不过价钱反映质素,我自己就觉得性价比高,因为好足料,重质亦重视烹调方法,每款食品都各具特式,唔会因为有高材就失去咗𠮶份创意值得一提嘅系Gordan Ramsay成日喺Kitchen Nightmare话啲侍应唔熟餐牌,喺亚洲地区嘅香港竟然遇到可以满足Gordan Ramsay嘅服务员S,唔知系老板对佢嘅员工有呢啲特别要求定本身员工对自己份工嘅热爱,我随便
值得一提嘅系Gordan Ramsay成日喺Kitchen Nightmare话啲侍应唔熟餐牌,喺亚洲地区嘅香港竟然遇到可以满足Gordan Ramsay嘅服务员S,唔知系老板对佢嘅员工有呢啲特别要求定本身员工对自己份工嘅热爱,我随便问咗1个侍应同相信1个系经理级嘅人员关于𩠌菜嘅问题(因为我女友非常拣饮择食,亦对部份食材会过敏),佢哋可以不经思考即刻答到你𠮶款菜系有啲咩喺入面同埋佢嘅烹调方式,呢个系另1个惊喜