环宇海鲜珍馐自助晚餐,  海鲜只得有龙虾,琵琶虾,面包蟹,小龙虾,翡翠螺,生虾同埋两款青口,( 竟然没有长脚蟹! 但不知为何 2024年4月27号那篇食评里会有长脚蟹??? )龙虾琵琶虾冇乜鲜味,面包蟹壳冇乜膏,肉质也没鲜甜味。剌身大概有七至八种,其中几种来自中国!热盘9款,都系一啲大路嘢.其中蒸多宝鱼不好吃。Grill有羊架,牛柳同鸡。我只吃了羊及牛,好一般。还有出面街边买紧18蚊两条的台湾肠!粉面档有猪骨汤拉面同蚬喇沙。都系一般正常大路嘢。甜品几款蛋糕杨枝甘露炖蛋白葡挞,朱古力喷泉等等。杨枝甘露好重奶味,劲甜,但没有材料的(例如应该有柚子吧,但捞不到)。生果得三款,菠萝哈密瓜西瓜,但质素不好,唔甜的。饮品有咖啡,柠茶,红茶,橙汁同可乐,但可乐不是正常那种味道,不知是什么牌子。装在玻璃瓶里面斟出来,所以没什么气。movenpick雪糕有三种味道。目测,入场大概顶尽五至六成。成晚坐唔满,六点开始,八点零钟大部分人已经走晒。可能冇嘢好食。因为酒店餐厅比较远,如果从市区入去每人大概来回车费要50元。(进出马湾两程车已经要30元)380元的自助餐叫做食得你饱,但请不要期望过高。嚟呢度食嘢,预

目测,入场大概顶尽五至六成。成晚坐唔满,六点开始,八点零钟大部分人已经走晒。可能冇嘢好食。因为酒店餐厅比较远,如果从市区入去每人大概来回车费要50元。(进出马湾两程车已经要30元)380元的自助餐叫做食得你饱,但请不要期望过高。嚟呢度食嘢,预计系食景观多过食食物质素。
Grill
海鲜
海鲜
甜品
甜品
题外话/补充资料: 侍应收碟好快, 我起身去取一片柠檬, 已经把我未食的食物收咗, 幸好嗌得住佢, 否就又浪费食物
2024-05-18
用餐优惠