2023-07-15 886 浏览
🐱有朋友推荐座银,于是上网揾资料,发现佢系一间来自大阪的拉面店,以鸡白汤拉面为主打,喺上环同跑马地都有分店🍜来自日本,当然有返咁上下期望啦🤨鸡白汤拉面 $148:🌕🌕/5 拉面碗有一块薄鸡肉、一块薄叉烧同少量炸牛蒡,糖心蛋是另外加配的。汤底方面,味道好浓郁,有少少清鸡汤味道。不过冇话好惊喜,饮几啖后觉得味道偏咸,好想饮水💦拉面系属于幼身的,食落好烟韧,口感不错👌牛蒡卜卜脆都算香口😚而全碗拉面最好食系块慢煮鸡肉,系冻既,少少咸香,几开胃,好想食多两块😇糖心蛋 $18 : 🌕🌕🌗/5蛋黄有点过熟,唔够流心,味道就同出面食的差不多,冇咩特别,食唔到有特别既酱料味道🫣总括嚟讲,呢间餐厅既性价比唔高。如果要比接近$200食一碗拉面,自然期望有返对应的质素。我当日系平日下昼大约1点半去食,好彩唔多人排队,等左大约10分钟就可以入座。备注:有加一服务费
🐱

鸡白汤拉面 $148:🌕🌕/5
拉面系属于幼身的,食落好烟韧,口感不错👌
牛蒡卜卜脆都算香口😚

糖心蛋 $18 : 🌕🌕🌗/5