第三站

Station 3 Cafe
2024-09-19 689 浏览
今晚去咗一间楼上Cafe,地点喺旺角非常便利:首先试咗「西班牙海虾辣肉肠烩饭」,呢个菜色色香味俱全。海虾鲜嫩多汁,辣肉肠嘅香味同海味完美结合,饭粒吸收咗所有嘅汤汁,口感滑溜。配上少少香草,令整体味道更加提味,实在令人一试难忘。接住嚟系「烟三文鱼忌廉蕃茄酱扁意粉」,呢道意粉用咗烟三文鱼,味道特别香浓。忌廉酱配合蕃茄酱,唔会过于腻,反而带出咗一种清新嘅感觉。扁意粉嘅口感亦好好,吃起来滑顺,配上三文鱼嘅烟熏味,真系好正。最后,饮品方面,我选咗「焦糖朱古力」。朱古力嘅浓郁味道爆发,焦糖嘅香甜亦带来唔同嘅层次感,令整个甜品更加完美。而「水果沙冰」就系一个清新嘅结尾,冰凉嘅口感加上多种水果,喺炎热嘅天气中感到一阵清凉。总括来讲,今次嘅用餐体验非常满意,无论系前菜、主菜定甜品,每一道都令人难忘,真系值得再来!
今晚去咗一间楼上Cafe,地点喺旺角非常便利: