2020-02-13 646 浏览
因为屋企人好钟意食酸菜鱼 所以就黎左呢间食川菜😋除左招牌酸菜鱼同水煮系列之外 呢到仲有好多野食🥰有饭面、串烧、甜品、点心、凉菜...实有一款啱食🤩不过我觉得呢间餐厅 性价比好低 定价高但系味道好普通份量又少~🤨但系呢到嘅甜品做得几出色💓我嗌左两款都好好食🤤同埋呢到个八宝茶都好好饮‼️冲咗好多次个味都冇淡到😚八宝茶系加左甘草、陈皮、杞子、龙眼干、菊花、红枣同埋冰糖落玄米茶到✨饮落有好香醇嘅玄米味之外 仲有好清甜嘅味❣️-水煮牛肩肉🐮 $318 (珍宝)拣左最细嘅辣度 不过都有劲多只辣椒🌶佢可以任拣四款配料 我地拣左:娃娃菜、长豆卜、木薯粉条同埋秀珍菇😋如果唔食得辣真系唔好嗌啲劲索汁嘅配菜 因为真系会好辣🥵同埋长豆卜都几油😣不过几钟意佢个木薯粉条 够满够烟韧 好有咬口🥰主角牛肩肉份量唔算好多 如果唔系珍宝应该得几片...不过都好在佢啲牛好嫩滑同埋几大片🙈-南充特色酸菜鱼-桂花鱼 $418(珍宝)佢有普通鱼同埋桂花鱼可以拣😎鱼肉好爽好滑又冇鱼骨 啖啖肉🤤仲好有鲜味💓食酸菜鱼最紧要就系个汤底‼️呢度嘅汤底够晒酸 唔会话好辣 我自己好钟意❤️不过如果佢有多啲酸菜会更加好😛-甜奶迷你小馒头🍼 $38嗌咁多
水煮牛肩肉🐮 $318 (珍宝)
水煮牛肩肉

南充特色酸菜鱼-桂花鱼 $418(珍宝)
甜奶迷你小馒头🍼 $38
嗌咁多样嘢食 最钟意系呢款😚一碟有12个✨佢真系好迷你 一啖一粒啱啱好🤣佢炸到金黄色劲脆😍真系做到外脆内软💓唔知系咪因为佢细粒 所以食落冇平时𠮶啲炸馒头咁油咁溜😋馒头唔点炼奶 都甜甜地 好有奶香味🤩呢个推介‼️
招牌酸菜鱼

霸王辣子鸡🐣 $149
辣椒同埋炸鸡嘅比例系1:1 可能辣椒仲多啲🧐鸡肉真系唔多 有啲细细粒嘅仲要系炸粉黎🙈虽然有好多辣椒🌶️但系佢个鸡系完全唔辣嘅🤣得面头有少少辣 咬开就冇乜味...应该系分开炒跟住再捞几捞☹️
霸王辣子鸡

泸州酱烧虾球🦐 $162
啲虾好爽口弹牙 每一旧虾球都好大只🤩面头仲煎到脆脆地🤤有六大只咁多 呢个系几抵嘅❣️不过我唔太钟意食个酱😣觉得佢太浓味~有啲似㶶㶶地嘅糖味 所以我就麻麻🧐
泸州酱烧虾球

重庆黑糖糍粑🤎 $44
糍粑好似麻糬咁好烟韧😍仲有好多黑糖淋喺面 所以食落每一啖都有好香浓嘅黑糖味😋够晒sweet✨佢仲加咗啲花生碎 夹埋一齐食更加香🤩呢个好食‼️
重庆黑糖糍粑
招牌酸菜鱼