2021-08-21 334 浏览
朋友要离开香港去内地工作一段时间,临行前为佢饯行。因为大家都太钟意倾偈啦,所以拣咗呢间环境舒适嘅西式日本居酒屋。间餐厅/酒吧/居酒屋有好多涂鸦同品牌嘅贴纸,同上环一带街头艺术文化好配合。加上店员们都好开朗健谈,令餐厅嘅气氛好轻松好lively,好适合放工三五成群饮两杯倾吓计。虽然两个人唔食得好多,但贪心嘅我哋样样都食!于是我地就拣咗Mohawk Menu + Free Flow(sake & beer),因为呢个类似chef recommendation嘅menu可以俾我哋试到餐厅大部份嘅signature dishes!而且真系有好多items,我只系记得当时有一个「哗点解食极都嘅仲有嘅」兴𡚒心情!而家等我尝试数返自己食过啲咩出嚟先:枝豆、炸鸡、wagyu tataki、hamaichi sashimi with seasame paste、salmon sushi、hamaichi sushi、cabbage salad、手卷、tuna hot dog (炸寿司)、捞乌冬同雪糕三文治。数返出黎都觉得饱到上心口,而且每样味道都唔错,性价比一流!虽然食物唔太精致但胜在选择多,好适合同朋

数返出黎都觉得饱到上心口,而且每样味道都唔错,性价比一流!虽然食物唔太精致但胜在选择多,好适合同朋友去一边倾偈一边食嘢!

人均消费:hkd498 (本身无加一!)
  • Tuna  Hotdog