2022-07-01
日本产特选黑毛A5和牛 $689日本产黑毛A3和牛(赤身肉) $529店员推介我地试依两个寿喜烧set包括前菜拼盘,白饭,野菜锅,乌冬及甜品,讲真依个价钱真心十分超值,点解⁉️睇下我以下既介绍啦😌前菜摆盘美观吸引,分别系日本产蕃茄、岩手县生蚝配三文鱼籽、和牛他他及柚子萝卜。🦪店员指示要由最右的日本产蕃茄开始食,因为味道系由淡至浓🤓 一口吞下肥美既岩手县生蚝,绝无腥味同时鲜味冲击味蕾,再咬开爆汁三文鱼籽,鲜味十足!! 利申我系第一次食生蚝,感觉一试爱上😍🐂A5和牛他他肉质鲜嫩,入口即化口感软绵绵,酸甜既酱汁好开胃,配上鹌鹑蛋汁,和牛他他更感幼滑😋日本产特撰黑毛A5和牛主角A5和牛出场啦❣️虽然每碟得3块,不过每块都好大块,仲有专人在旁为客人烹煮,一边"席前煮"一边讲解,十分专业😎 佢会先询问客人喜欢煮到几成熟,亦有讲解A5和牛脂肪比例较多,适宜煮耐一点😌 倒入寿喜烧汁,再将A5和牛翻弄,令和牛平均吸收寿喜烧汁,溢出浓烈嘅焦糖香味,令人食指大动,亦提升A5和牛既色香味!! 日本产黑毛A3和牛A3和牛望落比A5和牛赤身,店员建议唔好煮太熟,因为呢款牛脂肪比例无咁多!! 食落牛味更浓,入口即化,再
日本产黑毛A3和牛(赤身肉) $529
日本产特撰黑毛A5和牛
日本产黑毛A3和牛
A3和牛望落比A5和牛赤身,店员建议唔好煮太熟,因为呢款牛脂肪比例无咁多!! 食落牛味更浓,入口即化,再沾蛋汁同配白饭食,口感层次丰富😋 细心既店员推荐可以沾山椒粉、青柠粉、柚子粉,以减少肥腻感!!
野菜锅
野菜锅系2人份量,锅内有豆腐、冬茹、皇帝菜、大葱、洋葱、胡萝卜、南瓜同年糕福袋。店员用鲣鱼汁同寿喜烧汁烹煮蔬菜,所有日本产蔬菜都新鲜好味,而酱汁提升左蔬菜既鲜味🤩 最后仲会放入乌冬,乌冬吸收晒所有精华,如果唔系饱到上心口,一定会追加乌冬🤭
甜品方面有和菓子、抹茶蕨饼、红豆蓉,食完相对浓味既寿喜烧,食番较为清甜既甜品,可以平衡番味觉🙂 今餐真系十分满意,无论系食物定服务,都好出色,一定会再次光临💪🏻