2023-07-28 897 浏览
超抵食嘅和平饭店😆,呢个二人餐只系🔥$538/2🔥,就有五𩠌一汤,啲卖相睇落去都唔错,餐厅面积唔算好大,几乎都满座,除咗套餐之外仲有多款小菜,虽然位置比较偏,附近都冇咩餐厅,不过胜在住宅多,食物质素都唔错👍🏻👍🏻🦆荔枝柴烧新会古井烧鹅(上庄)(升级至下庄+40) :睇落色泽唔错,都比较有光泽,又唔干,肥瘦均匀,我哋加钱转左下庄,不过食落就比较普通🤔,冇乜特别,柴烧都唔系好觉有😩,但价钱嚟讲算系唔错🦀金汤芙蓉带子蟹肉羹 :通常中式菜都会有一个汤羹,二人份量大概可以有三碗度,都算足料👍🏻,真系有带子粒同蟹肉,味道比较淡,但我觉得还可以🥘杂菌鲍鱼海参豆腐煲 :火候唔系好够,里面有迷你鲍鱼同迷你海参,豆腐比较多,芡汁咸度刚好,但都唔系好入味🤔🤔🦐胡椒香焗马达加斯加海中虾 :呢道菜比较失望,伴碟好普通😒,听个名好似好有气势咁,但其实食落都系雪藏虾一只,肉质虽然新鲜,但唔够爽😩🥬鱼汤鲜茄泡青蔬 :另外加咗一度菜,清清地唔错🍲榄菜肉松炒饭 :都系冇乜镬气,不过色泽唔错,配料都算多,食落味道几夹,榄菜够晒新颖,整体二人餐好够饱,份粮都足😋😋

🥬鱼汤鲜茄泡青蔬 :另外加咗一度菜,清清地唔错