2022-05-31 829 浏览
话说前几日系铜锣湾行街,临近饭点于是系附近既希慎广场揾野食,无意中发现系十四楼既这间牛气放题,觉得几抵食。我叫左个SRF美国极黑牛套餐,入面有SRF牛,牛肩,猪肉,鸡肉同墨鱼滑可以任叫,另外加钱叫咗个寿喜烧汤底,人均大约二百五十蚊左右。我主要食距地 D牛肉,SRF牛肉卖相唔错,肥瘦相间,颇为平均,吃落唔会太难咬,牛肉味都几浓,个人认为唔错。至于牛肩,各方面都稍逊一些,卖相较差同埋有D难咬,不过都算系不过不失,都系推荐番 SRF。而寿喜烧汤底个人认为不错,味道比其他舖头浓郁,比较入味。鸡,猪等等就属于正常水平,无嘢特别。自取区方面,款式数目适中,该有既都有,但胜在够干净卫生,令人放心。甜品方面,种类颇多,最令我惊喜既系有绵花糖机俾人 DIY绵花糖(可能我大乡里,未见识过)。大致上认为做得唔错,二百几蚊有gum多嘢真系几抵食。下次食多两碟牛,应该回到本。
2022-05-28