2021-08-09 448 浏览
呢间汤饭店,之前见传媒介绍都已经心思思想试下,今日系附近行完街,想食个早嘅晚饭然后返家抖抖,六点半前去到都唔驶排队汤饭选择何其多,主打龙虾汤泡饭初次报到,当然系想试龙虾汤泡饭,有成半只龙虾㖞,可惜阿姐话无龙虾 (天呀.........),叫我点极上海鲜龙虾汤泡饭 ($68),分别只系无半只龙虾,其饮材料都一样!上枱见到个龙虾.......................头,应该系用黎煮汤嘅,海鲜料包括鱿鱼圈,带子,青口及大量蚬肉,仲有生菜底,唔驶另加油菜都得!指定动作........试下啖汤先,龙虾味唔算太出,味道似系蒸海鲜锅后最底层粥底个海鲜味,鲜甜味系有嘅!  蚬肉干净无沙粒,食晒D海鲜,将碗白饭倒晒落个汤度,就咁单食都可以食埋!天气咁热,无可能唔饮冻饮啰,冻饮加$9,叫杯冻柠茶相当解渴,茶底无苦涩味,味道我个人就几钟意!无加一,系坐门口位会比较热D,夏天食个汤饭都唔错,仲要份量够大,食完都相当之饱, 抵食之选!

汤饭选择何其多,主打龙虾汤泡饭