2024-04-28 213 浏览
最近同朋友约食饭,大家唔知食啲乜嘢好,我突然谂起可以同佢哋食最近非常受香港人欢迎嘅酸菜鱼🤣🤣所以我就揾左呢间打卡度几高下嘅姚姚酸菜鱼啦🤣🤣因为整间舖头都用咗女仔最爱嘅Tiffany Blue为主色调,而且装修都有心思,非常适合打卡😍再加上呢间舖头除咗酸菜鱼之外仲可以食到片皮鸭,呢个组合非常吸引👍🏻👍🏻今次我哋有三个人,而且大家都比较细食,所以叫咗一个二人餐就已经足够了。仲可以一次过食晒佢嘅王牌酸菜鱼同片皮鸭,价钱方面都好合理。姚姚酸菜鱼拼北京烤鸭套餐呢个套餐包括咗四样菜式:🔸北京填鸭(半只)🔸酸菜鱼🔸孜然椒盐鸭架🔸酸辣土豆丝首先会上左北京填鸭、酸辣土豆丝及孜然椒盐鸭架先。第一眼望到只北京填鸭都整得好靓,鸭皮烤得好香好金黄,而且附送嘅饼过皮都几薄,加上青瓜丝、葱丝、甜酱等等包起来食,同其他酒楼不相伯仲,但价钱就经济好多👍🏻👍🏻👍🏻差不多食完北京填鸭之后就会上主菜酸菜鱼啦!酸菜鱼嘅份量都几多下,鱼肉都好滑,但酸菜就有少少酸过酸同咸咗少少。美中不足嘅系佢冇加宽粉喺里面,感觉就好似欠缺咗啲嘢咁,如果可以加番少少酸粉,咁就非常好啦!总括而言,姚姚酸菜鱼非常适合同三五知己聚会食饭,特别系同女性朋友

姚姚酸菜鱼拼北京烤鸭套餐

呢个套餐包括咗四样菜式:

🔸北京填鸭(半只)
🔸酸菜鱼
🔸孜然椒盐鸭架
🔸酸辣土豆丝

北京填鸭

酸菜鱼

总括而言,姚姚酸菜鱼非常适合同三五知己聚会食饭,特别系同女性朋友,因为可以食吓嘢打吓卡,而且座位都非常舒适。回头率非常高呀!👍🏻👍🏻👍🏻
北京填鸭