2022-12-21 753 浏览
同👦🏻放假去左tst行街 之前食过呢间既生蚝 出色又抵食 一于带👦🏻过黎试吓佢哋嘅晚餐💓佢哋嘅生蚝好高质 店员亦都会每款都介绍一下 虽然店舖嘅位置唔多 但系当日六点左右过到去 都仲有唔少位置🙌🏻如果再夜啲就坐满人啦🥹所以记得要提早订位!一上枱店员就同我哋讲 由柠檬开始 顺时针由淡味去到浓味开始食💓▫️Tia Maraa▫️Speciales Lambert no.2▫️Cocollos▫️La Perle Noire▫️Gillardeau▫️车厘蚬▫️北海道带子▫️French Blue prawn全部冷盘都好新鲜、干净 食完个肚唔会有唔舒服嘅感觉🙌🏻啖味既生蚝旁边都会配一旧柠檬🍋盆底放咗个碟专放蚝壳 好贴心既设计!亦都会有Wasabi、个人最爱系La Perla Noire 海水味好浓郁 蚝肉饱满 鲜味较为突出 喺口腔里面既余韵都几长😍龙虾刺身同带子都好鲜甜 前者爽口弹牙 虾头仲有虾膏添 后者大粒饱满 值得推荐🔥🦞龙虾汤呢个汤绝对系精华 味道浓郁又鲜味 龙虾味重但又唔会死咸 里面仲有龙虾肉 味道唔错😍🍝龙虾忌廉意粉将龙虾嘅蟹钳拆出黎煮意粉 龙虾嘅口感结实 新鲜啖啖肉 肉质弹牙 意粉弹牙有咬口 好烟

▫️Tia Maraa
▫️北海道带子
▫️French Blue prawn

🦞龙虾汤

🍝龙虾忌廉意粉
将龙虾嘅蟹钳拆出黎煮意粉 龙虾嘅口感结实 新鲜啖啖肉 肉质弹牙 意粉弹牙有咬口 好烟韧之余又挂汁 浓郁嘅忌廉香味 令到个意粉好出色 份量足够两个人share一齐食🙌🏻
2022-12-18