2024-01-28 10 浏览
上星期系苏妈食完饭之后就对So bra念念不忘,今个星期即刻约家姐一起饮杯野食个饭。So bra既风格同苏妈截然不同,比较西式,座位宽敞,环境几有情调,除左室内,仲有户外座位,天气凉凉地既话坐户外感觉好好feel。而室内有大大个酒吧,感觉好专业,所以即刻叫左两杯饮品先。Princess $68 - 依杯系无酒精饮品,由葡萄柚汁、蔓越莓汁、柠檬汁、玫瑰糖浆混合而成,第一啖饮落果香味好重,而花香味会系期后慢慢渗出来,又香又甜,真系好岩女士饮Lemon tree $118 - 由Earl Grey Tea Infused Gin、柠檬汁、糖浆、Fever-Tree Indian Tonie混合而成既cocktail ,非常顺口,入口甜甜地,有好清新的柠檬同埋柑橘芳香,隐约中带点伯爵茶香,饮落好清爽BBQ汁烧猪肋骨 $188 - 份量十足!唔会骨多肉少。猪肋骨表面烧得焦香,内里肉嫰多汁,配菜都不马虎,蒜蓉炒菜同薯角都好出色,特别点赞个菜同出面叫𩠌食既一样高质,真系好有惊喜烧猪颈肉 $88 - 依到既猪颈肉好特别,肉质系爽口既,而且肥瘦适中,坊间一般唔系太肥好油腻,就系太瘦冇油香,依到真系整到

烧猪颈肉 $88 - 依到既猪颈肉好特别,肉质系爽口既,而且肥瘦适中,坊间一般唔系太肥好油腻,就系太瘦冇油香,依到真系整到岩岩好,点埋个酱食真系一绝!

烧鸡泡鱼干 $68 - 配酒既恩物!烟韧有嚼劲,烧得焦香,鱼肉鲜甜,沾上沙律酱食好惹味,又唔住一条接一条咁清晒

真系大推so bra,先唔讲店员都好nice,会适时留意到客人既需要提供服务,而且态度都好亲切,其次系性价比真系好高,五百几蚊两个人食到捧住肚走,仲要包埋drink,环境又舒适,真系值得一试再试既好地方!