2024-03-20
Sole Mio (中环)中环苏豪伊利近街51号伊利阁UG层。Soho嘅餐厅,自从读书时去过第一次之后,就好钟意系呢个地方食饭,因为我觉得性价比真心高,特别系而家讲紧去工厦食饭都系差不多价钱,而味道又🤢。Sole Mio已经开左好多年,一间餐厅生存到咁耐一定有佢独特之处,系soho扶手电梯上到伊利近街,左边上1楼就系啦~ 。装修充满欧洲色彩,店员非常热情好客,最平食个dinner set 都系$258 3 course,happy hour noon-9pm,饮杯house wine或者cocktail竟然可以$60有找,实在太抵!。当晚好肚饿叫左唔少食物,蒜蓉包系真系原个蒜头焗到淋晒,再将蒜头拎出放上包spread,真。蒜蓉包咁就诞生,系100分嘅美味!。Burrata cheese 配上ham,再饮一啖sparkling wine,真系太夹了~。我对食青口系好有要求,如果入面有堆草个种我系觉得好污糟唔食得的,呢度嘅青口干干净净够新鲜,用上白酒去煮,鲜甜嘅汁唔好浪费要用包吸晒黎食呀 。如果你都系芝士控,千祈唔好放过意大利芝士云吞 🧀 blue cheese嘅浓同香,不 得 了!🤤🤤。
Sole Mio (中环)
中环苏豪伊利近街51号伊利阁UG层
。
Ribs 炆到淋淋同埋都唔少肉,配埋red又一超衬组合
。
最后食埋甜品panna cotta同tiramisu,饮埋第3杯酒,完成左一个完美嘅星期六晚餐 😍
。
呢间餐厅仲有样野系好特别,就系定时会有跳舞班,当日大约9点几,突然间清左中间d枱,好多人就著到靓靓咁系出面跟住老师跳舞 💃 🕺🏻 成个气氛好正呀~
@solemiohk
#gpigcentral