2017-04-07
友人补祝小妹生日,让我在EXP和慕茶中选一间。由于我对墨鱼同贝类完全冇抵抗力,不用思考就选了有墨汁带子意粉既EXP。星期五晚收工去到大概8点,门外颇多人等待,但两个人睇左5分钟溜冰就入得。细枱似乎都几多,人少不用怕等位。(美中不足系坐在近门口位,一开始人多有D嘈吵,食一阵先静番,不过可以望到溜冰都几得意呀)讲咁多⋯食野先烧带子软绵带少许焦香,建议不要捞墨鱼汁食,会抢走鲜味。重点意粉,浓黑creamy,意粉软硬适中,容易卷起,超出我预期质素。分量不小。注,一个人食可能会腻,女仔食要小心变黑唇,小妹好小心都黑左小小,最好带定镜仔。男仔就随意啦⋯软壳蟹好似有5旧,大大件,可惜不太热有点淋,但味道还好。沙律好好味,侍应见我地唔食太得辣,主动开口话沙律汁另上,不过其实沙律dressing绝对冇谭仔十小辣,大可捞定先(接受唔到咸沙律可考虑汁另上)。沙律汁咸香中带点鱼露既鲜味,走酸甜路线,同沙律菜中既炸蒜片十分夹。仲叫左杯大CCup, 入口似橙汁,余香有草莓味,奇异果增加口感。不算很特别,就系一杯果汁,口渴都可以点黎饮饮。食野途中睇溜冰都几好,有情侣扶住手学,小朋友跌跌撞撞,业余人士转下靓靓圈,感觉
细枱似乎都几多,人少不用怕等位。
讲咁多⋯食野先
烧带子墨鱼汁意粉
软壳蟹沙律
食野途中睇溜冰都几好,有情侣扶住手学,小朋友跌跌撞撞,业余人士转下靓靓圈,感觉新奇得意~
虽然好想食甜品,但系沙律真系太大份,为左唔浪费食物⋯⋯小妹唯有下次再食甜品!!
查看之前的留言 ()